joi, 5 iulie 2012

Noi fetele


În timpul perioadei de pubertate, corpul tău începe să elimine hormoni care vor contribui la maturizarea fizică a corpului tău. Îţi cresc sânii şi părul pubian şi apare menstruaţia, care îţi permite să rămâi însărcinată.

Fetele ating perioada de pubertate la vârsta cuprinsă între 7 şi 13 ani şi de obicei menstruaţia le apare la câţiva ani după ce încep să le crească sânii. Etapa pe care o începi este influenţată de diverşi factori precum greutatea, rasa şi constituţia genetică. De exemplu, dacă mama ta a avut prima menstruaţie la o vârstă timpurie, este posibil ca ţie să îţi apară tot aşa devreme.
Din nefericire, nu există reguli pentru etapa de pubertate, ceea ce înseamnă că nu există modalităţi corecte sau greşite de a trece prin această etapă. Însă poate fi mai puţin stresant dacă încerci să nu dai însemnătate prea mare problemelor care te preocupă. Nu vei fi singura fată din lume pe care să o sperie sau să o dezguste toate aceste lucruri. Aşa cum nici nu vei fi singura fată din lume care să stea trează toată noaptea frământându-se că este singura din clasă care încă nu poartă sutien. Reţine doar că toată lumea va trece prin asta mai devreme sau mai târziu şi că până atunci nu vei fi singura persoană care se simte complexată. 

3 comentarii: